Bonibonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ
- 80 gr sütlü çikolata
- 1 yumurta
- 1 su bardağı. 3/2 si şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2-2,5 bardağı un
- 2 paket m&m bonibon
Bonibonlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Tereyağı ve çikolata benmari usulü eritilerek biraz soğuması için bir kenara alınır. Bu arada yumurta ve şeker mikser ile şekere eriyene kadar çırpılır. Erimiş yağ ve çikolata karışımı da eklenerek biraz daha çırpılır. Kuru malzemeler öncelikle kendi içinde karıştırılarak sıvı karışıma eklenir. Bu aşamada unu dikkatli ekleyin 2,5 bardağın tamamını eklemenize gerek yok, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda un eklemeyi bırakın.(Benim hamurun 2 bardakta bu kıvama ulaştı.) Hamur kıvam aldığında elimizle yuvarlak şekil vererek tepsiye dizip bonibonları üzerlerine bastırarak yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece de 15 dk pişirin. Soğumadan tepsiden almayın. Sıcakken hala yumuşak olacaklardır.
Benim kurabiyelerim 30 gr dan 18 tane oldu.
Şimdi bu arada önemli bir nokta var ki sakin pişirme süresi 15 dk dan fazla olmasın. Bu noktada en iyi seçim 7. dk dan sonra fırını gözlemlemek olacaktır.
Yukarıdaki fotoğraf fanlı olarak 15 dk pişirmenin sonucu (ve sonuç yanık bir taban)
Yukarıdaki fotoğraf da fansız olarak 15 dk pişirmenin sonucu.
Yorumlar
Yorum Gönder