Malzemeler:
10 kare milföy hamuru
1 tatlı kaşığı domates salçası
¾ çay bardağı su
Kekik, tuz, kırmızı pul biber, karabiber
1 Yemek kaşığı zentinyağ (Ayçiçek de olabilir.)
Aşağıdaki malzemeler isteğe bağlı olduğundan ölçü vermiyorum.
Kekik, tuz, kırmızı pul biber, karabiber
1 Yemek kaşığı zentinyağ (Ayçiçek de olabilir.)
Aşağıdaki malzemeler isteğe bağlı olduğundan ölçü vermiyorum.
Domates, Sucuk, Salam, Kaşar peyniri, Zeytin
Yapılışı:
Yapılışı:
Öncelikle milföy hamurlarını buzluktan çıkarıyoruz. Kullanıma hazır olan milföy hamurlarını aşağıdaki resimdeki gibi tepsiye diziyoruz, bu aralık yeterli. 10. milföy hamuru aslında bu tepsi için fazla fakat ben israf olmasın diye 3'e bölerek tepsinin yan tarafında bu şekilde pişiriyorum. Milföy hamurlarının üzerine çatalla sık şekilde delik açıyoruz.(Bu aşama hamurun kabarmasını engellediği için önemli)
Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra su, salça, yağ, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile bir sos hazırlayıp bu sosu hamurların üzerine güzelce sürüyoruz. Bundan sonrası keyfinize kalmış dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz, ben kekiği en üste serpiyorum. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk içinde pizzalarımız hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder