Bir kaç küçük değişiklik dışında tarifin orjinali İdil Yazar' a aittir.
MALZEMELER:
- 170 gram Havuç (1 + 1/4 Su bardağı)
- 130 gram Un (1 Su bardak)
- 150 gram Şeker (3/4 Su bardağı)
- 2 yumurta
- Bir paket Vanilya
- 1/2 çay kaşığı Karbonat
- 1/2 çay kaşığı Kabartma Tozu
- 1/2 çay kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı Tarçın
- 50 gram Ceviz (Yarım Su Bardağı)
- 120 ml Ayçiçek yağı (Yarım Su Bardağı)
- *Kalıbı yağlamak için margarin ya da tereyağ ve bir avuç kadar un
Öncelikle cevizleri kısık ateşte biraz kavuruyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, daha sonra bu karışıma sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Başka bir kabın içinde un, tarçın, tuz, kabartma tozu, vanilya, karbonatı güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı sıvı karışıma ekliyoruz. Çok fazla karıştırmıyoruz. Ben cevizleri çok ufak sevmediğim için elimle iri olacak şekilde tezgahın üzerinde eziyorum.(Ceviz kavrulmuş ve halen ılık olduğundan kolayca parçalanıyor.) Ezdiğimiz cevizler ve havuçları(Ben rendenin en büyük tarafı ile rendeledim fakat siz rondodan da geçirebilirsiniz.) karışıma ekleyip tahta bir kaşık yada spatula ile güzelce karıştırıyoruz. Kek karışımımız hazır.

Kalıbımızı güzelce yağlayıp unluyoruz.(Bu adım sayesinde kekin kalıba yapışma sorunu sona eriyor.)
180 derece önceden ısıttığımız fırında 20-45 dk kadar pişiriyoruz. Pişirme süresi kabınıza göre değişiyor. Yuvarlak kelepçeli kalıpta 20 dk kadar sürerken baton kalıpta 40 dk' a kadar uzayabiliyor.

Yorumlar
Yorum Gönder