Ana içeriğe atla

DOMATES ÇORBASI




1-      2 yemek kaşığı tereyağ

2-      2 yemek kaşığı un

3-      2 yemek kaşığı domates salçası

4-       750 ml su

5-       50 ml süt ya da krema

6-      Tuz

7-      Kırmızı pul biber

8-      Üzeri için  rendelenmiş kaşar peyniri

 YAPILIŞI

           Tencereye tereyağımızı alıyoruz, eridikten sonra unumuzu ileve edip 3-4 dakika kavuruyoruz, sıra salça da onuda ekleyip bir süre ( Bu bir süre 3-4 dakika) pişiriyoruz -tabi bu arada hep karıştırıyoruz- daha sonra bir taraftan karıştırırken bir taraftan suyumuzu ilave ediyoruz. 10 dakika kaynadıktan sonra, sütümüzü bir cezvede kaynamayacak şekilde ısıtıp çorbamıza ilave ediyoruz. Bir 10 dk daha kaynadıktan sonra tamamdır. Rendelenmiş kaşar peyniri ile servis ediyoruz.

           Not: Salçayı yeteri kadar pişirip soğuk su ilave ederseniz çok topaklanma sorunu yaşamazsınız. Olduda böyle bir sorunla karşılatınız hiç sorun değil el rondosu ile olaya mudahele edebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KITIR TAVUKLU KUMPİR

MALZEMELER 1- 3 Orta boy patates 2- 100 gr kadar tereyağ 3- 100 gr kadar kaşar peyniri 4- 400 gr tavuk göğsü 5- 2 Yumurta sarısı 6- Bir paket pane harcı 7- Tuz 8- Patatesi haşlamak için su 9- Taukları kızartmak için sıvı yağ 2 aşamalı yemeğimize önce patates içerikli bölümden başlıyoruz.  Patatesleri size kolay gelen şekilde haşlayabilirsiniz, ben düdüklü tencerede 10 dk haşladım. Haşlanan patateslerimizi ezdikten ya da rendeledikten sonra içine tereyağı ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz, tereyağ eridikten sonra kaşar peyniri ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Sıcak kalması için ağzı kapalı bir kapta saklaybilirsiniz. Tavuklu bölüme geçiyoruz. Ben Knor' un pane harcını kullandım siz istediğiniz markayı kullanabilirsiniz. Tavukları kuşbaşı doğruyoruz. Önce yumuta sarısına, sonra da pane harcına bulayarak bol yağda kızartıyoruz. Sonra ikisini yukarıda görüldüğü şekilde servis ediyoruz. Ben servis ederken üzerine yeşil zeytin, mısır ve acı sos kullandım. Sizde...

HAVUÇLU KEK

Bir kaç küçük değişiklik dışında tarifin orjinali İdil Yazar ' a aittir. MALZEMELER: 170 gram Havuç (1 + 1/4 Su bardağı)  130 gram Un (1 Su bardak) 150 gram Şeker (3/4 Su bardağı) 2 yumurta Bir paket Vanilya 1/2 çay kaşığı Karbonat 1/2 çay kaşığı Kabartma Tozu 1/2 çay kaşığı Tuz 1 çay kaşığı Tarçın 50 gram Ceviz (Yarım Su Bardağı) 120 ml Ayçiçek yağı (Yarım Su Bardağı) *Kalıbı yağlamak için margarin ya da tereyağ ve bir avuç kadar un YAPILIŞI: Öncelikle cevizleri kısık ateşte biraz kavuruyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, daha sonra bu karışıma sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.  Başka bir kabın içinde un, tarçın, tuz, kabartma tozu, vanilya, karbonatı güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı sıvı karışıma ekliyoruz. Çok fazla karıştırmıyoruz. Ben cevizleri çok ufak sevmediğim için elimle iri olacak şekilde tezgahın üzerinde eziyorum.(Ceviz kavrulmuş ve halen ılık olduğundan kola...

Muzlu Çilekli Waffle

Bu tarifi internetde araştırma yaparken tam da burda buldum. Dövülmüş fındığı çıkarıp sütü biraz artırdıktan  sonra 2 kere deneme yapıp olumlu kanaate vardıktan sonra yemek kitabıma yazmaya karar verdim. MALZEMELER 250 gr. un                                         50 ml. süt 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 100 gr.eritilmiş tereyağı Bir tutam tuz  1 çay kaşığı vanilya  Muz Çilek Çikolata Sosu YAPILIŞI Öncelikle tereyağı eritip bir kenara alıyoruz ki biz diğer malzemeleri hazırlayana kadar ılısı...