1-
2 yemek kaşığı tereyağ
2-
2 yemek kaşığı un
3-
2 yemek kaşığı domates salçası
4-
750 ml su
5-
50 ml süt
ya da krema
6-
Tuz
7-
Kırmızı pul biber
8-
Üzeri için
rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Tencereye tereyağımızı alıyoruz, eridikten sonra unumuzu ileve edip 3-4 dakika kavuruyoruz, sıra salça da onuda ekleyip bir süre ( Bu bir süre 3-4 dakika) pişiriyoruz -tabi bu arada hep karıştırıyoruz- daha sonra bir taraftan karıştırırken bir taraftan suyumuzu ilave ediyoruz. 10 dakika kaynadıktan sonra, sütümüzü bir cezvede kaynamayacak şekilde ısıtıp çorbamıza ilave ediyoruz. Bir 10 dk daha kaynadıktan sonra tamamdır. Rendelenmiş kaşar peyniri ile servis ediyoruz.
Not: Salçayı yeteri kadar pişirip soğuk su ilave ederseniz çok topaklanma sorunu yaşamazsınız. Olduda böyle bir sorunla karşılatınız hiç sorun değil el rondosu ile olaya mudahele edebiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder