Ana içeriğe atla

TAVUKLU BÖREK

Aslında bu börekte amacm çin böreği yapmaktı. Ama iç malzemesine şunuda koymayım bunuda koymasam derken ortaya böyle bir tarif çıktı . Tariften o kadar malzeme eksildikten sonra adına çin böreği demek pek olmaz dı ..... O yüzden Tavuklu Börek oldu.
MALZEMELER
400 Gr Tavuk göğsü
2 Adet Yufka
1 Küçük Soğan
1 Yemek kaşığı Soya sosu
Galeta Unu
1 Adet Yumurta
Tuz
Kızartmak için Ayçiçek yağı


YAPILIŞI


Öncelikle soğanı yemeklik, tavuğuda kuşbaşı doğruyoruz. Tavaya birazcık sıvı yağ alıp önce soğanları biraz kavurup, tavukları ve soya sosunu ilave ediyoruz. Malzemeler piştikten sonra  ocağı kapatıp bir kenara alıyoruz. Bu karışım bizim iç dolgumuz olacak.2 yufkayı üst üste olacak şekilde 6 parçaya bölüyoruz. Tavuklu iç malzememizi  6 parça yufka üzerine paylaştırıp 2 kat yufka ile sarıyoruz. Böreklerimizin ucunu suya bandırıp yapıştırıyoruz. Böreklerimizi sırasıyla yumurta sarısı ve galeta ununa bulayarak , kızdırdığımız bol sıvıyağ(Ayçiçek Yağı)da kızartıyoruz.
Afiyet Olsun... 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KITIR TAVUKLU KUMPİR

MALZEMELER 1- 3 Orta boy patates 2- 100 gr kadar tereyağ 3- 100 gr kadar kaşar peyniri 4- 400 gr tavuk göğsü 5- 2 Yumurta sarısı 6- Bir paket pane harcı 7- Tuz 8- Patatesi haşlamak için su 9- Taukları kızartmak için sıvı yağ 2 aşamalı yemeğimize önce patates içerikli bölümden başlıyoruz.  Patatesleri size kolay gelen şekilde haşlayabilirsiniz, ben düdüklü tencerede 10 dk haşladım. Haşlanan patateslerimizi ezdikten ya da rendeledikten sonra içine tereyağı ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz, tereyağ eridikten sonra kaşar peyniri ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Sıcak kalması için ağzı kapalı bir kapta saklaybilirsiniz. Tavuklu bölüme geçiyoruz. Ben Knor' un pane harcını kullandım siz istediğiniz markayı kullanabilirsiniz. Tavukları kuşbaşı doğruyoruz. Önce yumuta sarısına, sonra da pane harcına bulayarak bol yağda kızartıyoruz. Sonra ikisini yukarıda görüldüğü şekilde servis ediyoruz. Ben servis ederken üzerine yeşil zeytin, mısır ve acı sos kullandım. Sizde...

HAVUÇLU KEK

Bir kaç küçük değişiklik dışında tarifin orjinali İdil Yazar ' a aittir. MALZEMELER: 170 gram Havuç (1 + 1/4 Su bardağı)  130 gram Un (1 Su bardak) 150 gram Şeker (3/4 Su bardağı) 2 yumurta Bir paket Vanilya 1/2 çay kaşığı Karbonat 1/2 çay kaşığı Kabartma Tozu 1/2 çay kaşığı Tuz 1 çay kaşığı Tarçın 50 gram Ceviz (Yarım Su Bardağı) 120 ml Ayçiçek yağı (Yarım Su Bardağı) *Kalıbı yağlamak için margarin ya da tereyağ ve bir avuç kadar un YAPILIŞI: Öncelikle cevizleri kısık ateşte biraz kavuruyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, daha sonra bu karışıma sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.  Başka bir kabın içinde un, tarçın, tuz, kabartma tozu, vanilya, karbonatı güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı sıvı karışıma ekliyoruz. Çok fazla karıştırmıyoruz. Ben cevizleri çok ufak sevmediğim için elimle iri olacak şekilde tezgahın üzerinde eziyorum.(Ceviz kavrulmuş ve halen ılık olduğundan kola...

Muzlu Çilekli Waffle

Bu tarifi internetde araştırma yaparken tam da burda buldum. Dövülmüş fındığı çıkarıp sütü biraz artırdıktan  sonra 2 kere deneme yapıp olumlu kanaate vardıktan sonra yemek kitabıma yazmaya karar verdim. MALZEMELER 250 gr. un                                         50 ml. süt 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 100 gr.eritilmiş tereyağı Bir tutam tuz  1 çay kaşığı vanilya  Muz Çilek Çikolata Sosu YAPILIŞI Öncelikle tereyağı eritip bir kenara alıyoruz ki biz diğer malzemeleri hazırlayana kadar ılısı...